LVGHD

Kerstloop Brugge - algemeen

ALGEMENE INFORMATIE

TIENDE BRUGSE KERSTLOOP die door gaat op vrijdag 03 december 2021  in het centrum van de stad BRUGGE met start op ’t ZAND van BRUGGE en aankomst op de BURG. Fantastische omloop dwars door een feestverlicht centrum met sfeervolle muziek op de volledige omloop.
In combinatie met het evenement WINTERGLOED van de Stad BRUGGE moet dit het allermooiste zijn wat in BELGIE zal te zien zijn op het gebied van sfeervolle omloop.

WEDSTRIJDEN

Er zal een wedstrijd plaatsvinden over 6 km en een wedstrijd over 10 km. De start is opnieuw afzonderlijk en dit om
veiligheidsredenen. Wel zijn de uren aangepast. De 6 Km start  als eerste om 19.30 uur en de 10 Km start om 20.15 uur.
Voor beide afstanden is de aankomst op de BURG. De tijdsopname zal gebeuren door de firma CHRONORACE en dezelfde avond is de uitslag beschikbaar op www.chronorace.be. Tevens kan je met je smart phone via de QR code op je borstnummer meteen na aankomst je eindtijd bekijken.

WANDELEN

Na vorig jaar hebben we gemerkt dat heel veel mensen ook eens de omloop willen afleggen al wandelend. Ook in 2021 bieden we de mensen die kans om op woensdag 01 december en donderdag 02 december elke dg tussen 1000 uur en 1900 uur de omloop af te leggen al wandelend of individueel joggend vertrekkend en aankomend op het binnenplein van de Halletoren.

SECRETARIAAT - KLEEDKAMERS - DOUCHES

Ook dit jaar zijn de kleedkamers  in de hallen van de Halletoren op 500 meter van de startplaats en op wandelafstand van de aankomstplaats. Het secretariaat zal geopend zijn vanaf 16u en is gevestigd op het eerste verdiep van de Halletoren. Ter plaatse, op het gelijkvloers van de Halletoren  kan je ook je bagage in bewaring geven tot na de wedstrijd. Er zullen  naast de toiletten in de Halletoren extra toiletten worden geplaatst aan de startplaats.

INSCHRIJVINGEN

De inschrijvingsprijs bedraagt zowel voor de 6 Km als voor de 10 Km 15 euro in voorinschrijving. Vanaf 03 november ( 1 maand voor het event) zal de inschrijvingsprijs 17 euro bedragen . Inbegrepen in de prijs is dat uw nummer naar uw thuis zal worden opgestuurd tot 25 november. Latere inschrijvingen of betalingen zullen hun nummer ter plaatse kunnen afhalen.

WEBSITE

Inschrijven voor 6 Km en 10 Km en de Wandelomloop via de site: www.lopenvoorhetgoededoel.be

RUNNING CENTER

Wie inschrijft via RUNNING CENTER Gistelsesteenweg 550 - 8200 BRUGGE krijgt zijn borstnummer meteen mee.
Hier is de prijs 2 euro goedkoper aangezien uw nummer niet moet worden opgestuurd!

SNEL INSCHRIJVEN

Bij het snel inschrijven is de inschrijvingsprijs het goedkoopst maar tevens ben je zeker van uw startnummer als de inschrijvingen te hoog worden. Verwachting is na het dramatische 2020 en de honger van de meeste mensen om terug deel te nemen aan een loopevent op een veilige manier dat er dit jaar een massa deelnemers aan de start zullen verschijnen

GESCHENK

Alle deelnemers, zowel de 6 Km als de 10 km, ontvangen VOOR de wedstrijd op vertoon van hun borstnummer een geschenk. Dat kan ook nog na de wedstrijd tot 22.30 uur. Tevens ontvangt iedereen op vertoon van zijn borstnummer een Kerstmuts met verlichting om het geheel nog sfeervoller en leuker te maken.

KERSTMUTS

Net zoals de voorgaande jaren zal iedere voor ingeschreven deelnemer een verlichte kerstmuts ontvangen en  kunnen we een heel speciaal sfeer teweeg brengen in het stadscentrum. Daarom roep ik iedereen op om dit voor de wedstrijd af te halen ( vanaf 1600 uur op het gelijkvloers van de halletoren op vertoon van uw borstnummer) en te dragen tijdens de wedstrijd. Zo genereer je allemaal samen een magisch en onvergetelijk beeld.

MOBILITEIT

Om grote parkeerproblemen te vermijden is de beste optie je wagen achter te laten op de parking aan het station. Van daaruit kan je met de bus van DE LIJN elke 15’ naar het stadscentrum. Tevens is er parkeerplaats onder ’t zand waar de startplaats is gevestigd.

OMLOOP

Een onvoorstelbaar knappe omloop in een feestverlichte binnenstad :
Klik op OMLOOP 6km voor stratenplan.
Klik op OMLOOP 10km voor stratenplan.
Klik op OMLOOP Walk voor stratenplan.

VAAKST GESTELDE VRAGEN:

Indien je een vraag hebt in verband met de Kersloop vind je die hier misschien terug bij de meest gestelde vragen over de wedstrijd.
Klik op Q & A voor vraag en antwoord.

PRIJSUITREIKING

De huldiging van de eerste drie per categorie en per afstand zal gebeuren op het eerste verdiep van de Halletoren  vanaf 22.30 uur en dat is een goed uur na het einde van de wedstrijd. De reeksen voor de prijsuitreikingen zijn voor de 10 Km :  Dames JUNIORES, SENIORS , +35, +45  en voor de Heren JUNIORS, SENIORS, +40, +50 en voor de 6 Km de eerste 5 Dames algemeen en de eerste 5 heren algemeen.
Voor de  kinderen onder de 12 jaar is een speciale attentie voorzien voor de winnaar op de 6 Km en op de 10 Km zowel bij de jongens als de meisjes.

PROJECT GOEDE DOEL :

De wedstrijd staat net als ieder jaar volledig in het teken van een aantal projecten voor het goede doel. Dit jaar is dat de
BRUGSE basisschool SPERMALIE (een school voor slechthorende of dove kinderen, slechtziende of blinde kinderen en kinderen met spraak en taalontwikkelingsstoornis), VZW VIRO ( een nieuwe organisatie in de zorg en ondersteuning voor personen met een beperking),  LEIF West-Vlaanderen (LevensEinde InformatieForum, laagdrempelige dienstverlening rond het levenseinde o.m. vanuit het Levenshuis in Brugge) en  VI-GE NOORDZEE (Brugse sportvereniging voor personen met een visuele handicap) en HUIS AAN ZEE DE HAAN (permanent geopend internaat voor kinderen en jongeren uit het buitengewoon onderwijs). Eveneens zal de ondersteuning van LINDSEY DE GRANDE net zoals de voorgaande 2 jaar worden verder gezet.