LVGHD

ELFDE VOLWAARDIGE EDITIE KERSTLOOP IN BRUGGE OP VRIJDAG 11 DECEMBER 2022


Op Zondag 11 december 2022 gaat in de binnenstad van de Stad BRUGGE de ELFDE editie door van de
BRUGSE UNICARS KERSTLOOP.

Na TWEE moeilijke jaren hopen we met zijn allen dat 2022 ons kan doen terug keren naar het normale leven.  Ondanks de volle pandemie heeft de KERSTLOOP in 2021 bewezen dat  er nog steeds heel veel potentieel in de Kerstloop zit. Deze is ondertussen een begrip geworden en niet alleen in de regio maar ook ver daarbuiten.

Dat we dit jaar uitzonderlijk uitwijken naar een zondag heeft alles te maken met het WK voetbal die in december zal georganiseerd worden.

Zowel de start als de aankomst zullen opnieuw op ’T ZAND plaats vinden waar veel meer ruimte is om alles op een veilige manier te organiseren voor iedereen. Er zal een wedstrijd over 6 Km plaats vinden met start om 19.15 uur en om 20.00  uur een 10 Km. Zo kan iedereen deelnemen op een afstand die hem past.

De omloop doet al de mooiste plaatsen van het Centrum aan die op dit moment van het jaar op zijn mooist zijn met de unieke kerstverlichting en met muziek en animatie op 20 plaatsen op de omloop In combinatie met het evenement WINTERGLOED van de Stad BRUGGE moet dit het allermooiste worden wat een loopwedstrijd kan aanbieden. Een fantastische omloop in een feestverlichte stad met een massa toeschouwers op de omloop. Een droom voor elke loper om dit te beleven en dat zeker na de moeilijke twee voorgaande jaren.

De laatste 4 jaar was de Brugse KERSTLOOP telkens de grootste van het land, zelfs vorig jaar want het is de enge die heeft plaats gevonden,  ondanks heel wat beperkingen met zelfs slechte weersomstandigheden. Ook in 2022 zal iedere deelnemer een verlichte Kerstmuts krijgen om zo een magisch beeld te creëren in de Brugse binnenstad.

Het bezoek van ZKH Prins Laurent aan de editie 2018 om het startschot te geven en op deze manier de organisatie een boost te geven zal zeker een hoogtepunt blijven in de geschiedenis van de Kerstloop en wil ook zeggen dat het project van de Kerstloop om te organiseren voor het goede doel aan waarde heeft gewonnen.

Volg ons op FacebookVolg ons op Facebook